Při hydrolýze je v podstatě napodoben proces trávení bílkovin.
Cílem je vyrobit aminokyseliny a peptidy, které jsou následně podávány pacientovi. Přísun těchto živin má vliv na celkovou revitalizaci organizmu a imunitního systému. Na specializovaných klinikách se připravují hydrolyzáty ze živočišných tkání, kuřecích embryí apod. Jde o nákladný proces a léčbu těmito léky si mohou dovolit jen bohatí lidé.
Dobře připravený "Celozrnný klíčený chleba" je v podstatě rostlinný hydrolyzát, který má pozitivní vliv na zdraví starých a nemocných lidí, velmi vhodný je také pro sportovce a lidi s extrémním pracovním výkonem. Vedle celé palety aminokyselin a vitamínů obsahuje významný zdroj energie – maltózu.
Hydrolýza v klíčícím zrnu využívá proteolytické enzymy, které jsou v zrnu přirozeně obsaženy a v průběhu klíčení štěpí bílkoviny, škroby a tuky.
Pro lidi s jakoukoliv citlivostí na lepek je podstatné, že zrno obsahuje enzym proteázu, který dokáže štěpit polymery složené z lineárních řetězů aminokyselin včetně lepku (tím se stává chléb bezlepkovým). Jednotlivé aminokyseliny a peptidy z rozštěpených bílkovin (lepku) je člověk schopen velice efektivně využít, aniž by tyto živiny měli negativní vliv na zažívání a zdravotní stav člověka jako nerozštěpený lepek.
Je to možné, celozrnný klíčený chleba, bezlepková dieta, hydrolýza, mokré mletí, o kvásku, živé zrno, recepty, mlýnky Predátor, mykotoxiny, aflatoxiny